• Astrid Huis

Enzo Kuworge

Net zeventien is hij, maar al wel twee keer zo groot en tien keer zo sterk als ik. Tenminste, zo voelde het toen ik Enzo Kuworge ging fotograferen. Sinds zijn achtste doet hij niets liever dan gewichtheffen. En niet zonder succes. Dit jaar haalde hij een gouden medaille op het onderdeel stoten EK Jeugd 2018. Hij staat in zijn leeftijdscategorie in de top vijf van de wereld en met 202 (!) kilogram heeft hij ook het Nederlandse record stoten bij de senioren achter zijn naam staan.


Gewichtheffen en Enzo zijn één. Een portretfoto maken van Enzo zonder halter met gewichten was dan ook geen optie. Uiteraard op locatie in de de Gewichthefacademie Waalsport, waar Enzo dagelijks traint. Een plek die met zichtbare liefde voor de gewichthefsport is opgezet door oud bondscoach Pierre Verkroost.

“Vriendelijk en stoer”, kreeg ik als reactie op de foto’s. Dat is denk ik een mooie omschrijving van hoe Enzo overkomt (voor zover ik dat natuurlijk kan beoordelen na 1 fotoshoot). Inmiddels is deze vriendelijke en stoere jongen afgereisd naar Buenos Aires in Argentinië. Daar worden momenteel de Jeugd Olympische Spelen gehouden. Kuworge was namens het Nederlands team geselecteerd als vlaggendrager. Komend weekend mag Enzo aan de wereld laten zien hoe goed hij is.


Hopelijk lukt het hem om een medaille in de wacht te slepen. Hoe gaaf is dat?! Maar nog mooier zou het zijn als het lukt om zijn ultieme droom te verwezenlijken: een Olympische medaille in Tokyo. Dat zou helemaal fantastisch zijn!

Zet hem op Enzo!

Samen met Enzo op de foto.. voel me wel heel klein zo! © Kristel Bijmans


#buenosaires #os #gewichtheffen #sport #olympischespelen #kuworge #enzo #talent

25 keer bekeken
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Instagram Icon

© 2020

Eindhoven, Nederland