• Astrid Huis

Boer Niels


Niels is opgegroeid op de boerderij van zijn opa. Van kleins af aan wil hij boer worden. “Het mooiste moment van het jaar is als de koeien weer naar de wei in mogen”.

Zijn oom heeft de boerderij van zijn opa overgenomen. Niels zou niets liever willen dan de boerderij weer van zijn oom over te nemen. Of dat er ooit van komt, is maar de vraag.

Ik stopte toevallig bij de boerderij van Niels, omdat ik foto’s van het kuilvoer wilde maken. Vol trots liet hij de boerderij zien. De liefde voor de beesten straalt ervan af.

Een aantal jaren geleden is het melkquotum verdwenen. Daarvoor in de plaats zou de fosfaatwet komen. Deze nieuwe wet zou per 1 januari 2017 eindelijk ingaan. Maar de wet is afgekeurd door de Europese Commissie. Staatssecretaris Van Dam liet in Nieuwsuur weten dat het invoeren van de wet nu een jaar moet worden uitgesteld. Door de onzekerheid over de toekomst en door de enorme bedragen die met een overname zijn gemoeid, is het bijna onmogelijk voor Niels om het bedrijf over te nemen. Ondertussen gaat hij naar de Groene Campus in Helmond. Hoe mooi zou het zijn als Niels zijn droom waar kan maken. Ik gun het hem van harte!

10 keer bekeken
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Instagram Icon

© 2020

Eindhoven, Nederland